Deb's Australian Labradoodles

Forever your friend

Informatie over onze werkwijze

Onze puppy's worden in huiselijke kring geboren en wij werken hard aan de socialisatie van de puppy's. Ze worden blootgesteld aan allerlei prikkels, geluiden, maken kennis met kinderen, we laten ze wennen aan het autorijden en ze groeien op in ons gezin, waar kinderen deel uit maken aan de socialisatie. 

Als de puppy's oud genoeg zijn kunnen zij het nest verlaten, de puppy's moeten op zijn minst 8 weken oud zijn eerder gaan de puppy's bij ons niet weg. De puppy's worden met zes weken door onze dierenarts onderzocht, ingeënt en ontwormd en voorzien van een chip. De pup krijgt een Europees Dierenpaspoort en in een later stadium ontvangt de nieuwe eigenaar de stamboom van de ALAEU. De puppy's verlaten 'ongeholpen' het nest. Dat houdt in dat de puppy's onder contract of met een fokverbod worden verkocht. Voor hun 18e levensmaand moet de pup gesteriliseerd / gecastreerd zijn, Deze kosten zijn geheel voor de eigenaar (zoals in het koopcontract word vermeld). U moet zich hier aan houden, anders wordt er een boete opgelegd die kan oplopen tot duizenden euro's, U heeft hier voor getekend, de castratie / sterilisatie plicht staat ook vermeldt in het koopcontract van de pup. Wij verkopen de puppy's alleen in Nederland. De wetten bij de Rijksoverheid zijn veranderd. Wij mogen alleen de puppy's de grans over laten gaan na de Rabiës enting en dat is met 12 weken. De puppy's worden voor die tijd niet aan het buitenland verkocht. Komt U niet uit Nederland of bent u niet woonachtig in Nederland dan verkopen wij U geen pup. De prijs van de pup is gestegen, vanwege de stijgende dierenarts kosten, voerkosten, energie en dergelijke. 


Wanneer u heeft besloten een puppy bij ons aan te schaffen:

 1) Vult uw gegevens in op de website van het aanvraagformulier

 2) U ontvangt van ons een inschrijfformulier 

Wilt u het inschrijfformulier zo volledig mogelijk invullen en retourneren. Wanneer wij uw getekende inschrijfformulier hebben ontvangen. Nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor een kennismaking gesprek.  Na een positieve kennismaking gesprek nodigen wij U uit voor het betalen van het inschrijfgeld van € 150,--. 


Informatie voor kopers van honden

 • U als (pup)koper mag alleen een hond kopen voorzien van  een chip en een officieel EU-dierenpaspoort en die geregistreerd staan in een databank.
 • Hondenkopers registreren de hond op naam bij een aangewezen databank.
 • Wijzigingen geeft de nieuwe houder allemaal door aan de databank. Denk aan adreswijzigingen, vermissing, export of het overlijden van de hond.


Wat krijgt U als U een pupje bij ons aanschaft:


 1. goed gezonde gesocialiseerde pup
 2. de hond wordt gechipt, ingeënt en ontwormd en een Europees dierenpaspoort
 3. een geregistreerde pup bij de ALAEU en WALA.
 4. een  ALAEU stamboom verkrijgt U wanneer wij een kopie van het bewijs hebben ontvangen die u heeft verkregen na sterilisatie of castratie van de hond
 5. een digitaal boekje met handige tips en tricks van uw hond
 6. Een maand gratis (basis)verzekering, deze gaat in op de dag dat U hem komt ophalen. 
 7. een puppy voerpakket van ProPlan van 3 kg
 8. een knuffel (of nestdoekje) vanuit het nest
 9. een basis vachtverzorgingspakket bestaande uit: borstel, kam, ontklitter, ontklitspray, puppyshampoo u kunt dit pakket uitbreiden tegen meerprijs daarover meer tijdens het kennismaking gesprek.

Wanneer er een geboorte heeft plaatsgevonden van een nestje komt de dierenarts een nest controle doen. Zij onderzoekt moeder en haar pups. Via de website en facebook laten wij weten dat er een geboorte heeft plaatsgevonden. Via de aangemaakte whapp groep als u in aanmerking komt voor een pup uit het geboren nest kunt u het nest volgen. Als de puppy's circa 4 weken oud zijn nemen wij contact op met de mensen die in aanmerking kunnen komen voor dat nest. 


Waarom deze werkwijze:


Wij krijgen heel veel vragen binnen via de email, whapp en facebook.

Is er al een hond loops?

Weet je wanneer ze een een date heeft?

Weet je al met wie?

Weet je al of ik er dan al bij ben ? Op welke plaats staan wij?

Hoe groot worden ze?

En nog heel wat meer vragen.

Wat ik echt snap !

Echter bij het kennismaking gesprek hebben wij ook aangegeven je schrijft niet in op combinatie, noch op kleur, noch op puppy met een staartje met een witte punt, een wit befje, witte teentjes. 

Wat er uit een dekking komt weten we niet voor ons ook een verrassing.

U kunt aangeven waarvoor u in aanmerking wilt komen op mini of medium of standaard, maar wat uiteindelijk de grootte van de hond gaat worden kunnen we niet zeggen het is en blijft toch vaak nog een verrassing.

Ik heb broer en zus  waarvan de zus 48 cm is en de broer 54 cm. Een medium en een standaard en toch hebben ze dezelfde ouders. 

Maar wij zien ze alle 2 heel graag !

Ik kan enkel zeggen zo gauw je aan de beurt bent nemen wij contact met jullie op.

Soms duurt wat langer omdat de natuur zijn gang gaat en goed ook.

Met een bevalling moeten wij ook afwachten hoeveel puppy's geboren worden. 

Nadat de puppy's geboren zijn vermelden we dat op Facebook of op onze website, maar dat wilt niet zeggen als U bij ons op de wachtlijst U een puppy krijgt uit dat nest.

Wij willen dat de puppy's gezond zijn en moeder de eerste paar weken in alle rust van haar nieuwe kroost kan genieten. 

Het heeft geen zin dat U belt of enig bericht stuur of U in aanmerking komt voor dat nest. 

Wij moeten rekening houden met voortzetting van onze bloedlijnen en dus hebben wij als eerste de keuze uit dat nest. Collega fokkers hebben ook voorrang op de reguliere popkoper. 

Dus zijn er bijvoorbeeld 8 puppy's gebeuren dan wilt dat nog niet zeggen dat wij ook acht puppy's verkopen.

Tijdens de kraamperiode kunnen er ook plotseling complicaties voorkomen. De teleurstelling is zo hartverscheurend als je een popkoper moet teleurstellen dat er complicaties zijn opgetreden in het nest en dat je de popkoper moet gaan vertellen dat zij geen pup krijgen terwijl ze wel al op hadden gerekend.

Daardoor kunnen er verschuivingen in de wachtlijst optreden.

 

Maar stel je schrijft je enkel in op een teefje dan kan je wel raden dan wacht je wat langer. Want wij behouden altijd een teefje uit het nest en de collegefokkers ook. De gezinnen die zeggen maak mij niet uit hebben geluk !

Het enige wat ik kan zeggen we volgen netjes de lijst en als er een dame een date heeft gehad vermeldden we dat op website en Facebook en weten we zeker dat je erbij zit dan nemen wij contact met jullie op. Met wie de dames een date hebben beslissen wij en het kan nog adhoc veranderen.

Waar ook misschien de grootte van de hond er door kan veranderen 🤣

Wil je dan wachten geen probleem maar dat wilt dan niet zeggen dat je zeker bent op een plaats in volgende nestje.

Tenslotte moeten we zelf voor opvolging zorgen ook.

Dit wil ik toch nog even aangeven.

Heb vertrouwen komt goed, en ja we laten enkel een date doorgaan als de dame er klaar voor is anders slaan we over.

Onze beslissing is soms niet fijn voor de wachtende gezinnen. Maar onze honden gaan voor op alles.

En hoe zeggen ze dat ook alweer Uw geduld zal beloond worden 😘

Wanneer u bij ons op kennismaking gesprek komt wordt er gelijk gekeken hoe U reageert op onze honden en hoe de honden op jullie reageren. Na ons gesprek maak ik aantekeningen en de beslissing ligt altijd bij de fokker of  U in aanmerking komt voor dat nest. 

Met het inschrijven bent U akkoord gegaan met onze voorwaarden u heeft die voorwaarden gezien en ondertekend. 

Voor de loopsheden, bevallingen en de te verkrijgen nesten kunnen wij alleen een indicatie aangeven. Van wij verwachten dan de loopsheid van die en die hond. Hoe de natuur hiermee om gaat, daar hebben wij geen invloed op. De ene hond wordt om de zes maanden loops, de andere om de zeven maanden en sommige worden maar een keer per jaar loops.