Deb's Australian Labradoodles

Forever your friend

Informatie over onze werkwijze

Onze puppy's worden in huiselijke kring geboren en wij werken hard aan de socialisatie van de puppy's. Ze worden blootgesteld aan allerlei prikkels, geluiden, maken kennis met kinderen, we laten ze wennen aan het autorijden en ze groeien op in ons gezin, waar kinderen deel uit maken aan de socialisatie. 

Als de puppy's oud genoeg zijn kunnen zij het nest verlaten, de puppy's moeten op zijn minst 8 weken oud zijn eerder gaan de puppy's bij ons niet weg. De puppy's worden met zes weken door onze dierenarts onderzocht, ingeënt en ontwormd en voorzien van een chip. De pup krijgt een Europees Dierenpaspoort en in een later stadium ontvangt de nieuwe eigenaar de stamboom van de ALAEU. De puppy's verlaten 'ongeholpen' het nest. Dat houdt in dat de puppy's onder contract of met een fokverbod worden verkocht. Voor hun 18e levensmaand moet het puppy gesteriliseerd / gecastreerd zijn, Deze kosten zijn geheel voor de eigenaar (zoals in het koopcontract word vermeld). U moet zich hier aan houden, anders wordt er een boete opgelegd die kan oplopen tot duizenden euro's, U heeft hier voor getekend, de castratie / sterilisatie plicht staat ook vermeldt in het koopcontract van de pup. Wij verkopen de puppy's alleen in Nederland. De puppy's worden niet aan het buitenland verkocht. Komt U niet uit Nederland of bent u niet woonachtig in Nederland dan verkopen wij U geen pup. De prijs van de pup is gestegen, vanwege de stijgende dierenarts kosten, voerkosten, energie en dergelijke. 


Wanneer u heeft besloten een puppy bij ons aan te schaffen:

 1) Vult uw gegevens in op de website van het aanvraagformulier

 2) U ontvangt van ons een inschrijfformulier 

Wilt u het inschrijfformulier zo volledig mogelijk invullen en retourneren. Wanneer wij uw getekende inschrijfformulier hebben ontvangen. Nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor een kennismaking gesprek.  Na een positieve kennismaking gesprek nodigen wij U uit voor het betalen van het inschrijfgeld van € 150,--. 


Informatie voor kopers van honden

 • U als (pup)koper mag alleen een hond kopen voorzien van  een chip en een officieel EU-dierenpaspoort en die geregistreerd staan in een databank.
 • Hondenkopers registreren de hond op naam bij een aangewezen databank.
 • Wijzigingen geeft de nieuwe houder allemaal door aan de databank. Denk aan adreswijzigingen, vermissing, export of het overlijden van de hond.


Wat krijgt U als U een pupje bij ons aanschaft:


 1. goed gezonde gesocialiseerde pup
 2. de hond wordt gechipt, ingeënt en ontwormd en een Europees dierenpaspoort
 3. een geregistreerde pup bij de ALAEU en WALA.
 4. een  ALAEU stamboom verkrijgt U wanneer wij een kopie van het bewijs hebben ontvangen die u heeft verkregen na sterilisatie of castratie van de hond
 5. een digitaal boekje met handige tips en tricks van uw hond
 6. Een maand gratis (basis)verzekering, deze gaat in op de dag dat U hem komt ophalen. 
 7. een puppy voerpakket van ProPlan van 3 kg
 8. een knuffel (of nestdoekje) vanuit het nest
 9. een basis vachtverzorgingspakket bestaande uit: borstel, kam, ontklitter, ontklitspray, puppyshampoo u kunt dit pakket uitbreiden tegen meerprijs daarover meer tijdens het kennismaking gesprek.

Wanneer er een geboorte heeft plaatsgevonden van een nestje komt de dierenarts een nest controle doen. Zij onderzoekt moeder en haar pups. Via de website en facebook laten wij weten dat er een geboorte heeft plaatsgevonden. Hier kunt u ook het nest volgen. Als de puppy's circa 4 weken oud zijn nemen wij contact op met de mensen die in aanmerking kunnen komen voor dat nest. 


Waarom deze werkwijze:


Ik krijg wekelijks als niet dagelijks mails, telefoontjes en whapp berichten met de volgende vragen:

Is .....al loops?

Weet je wanneer .. een date heeft?

Weet je al met wie?

Weet je al of ik er dan al bij ben ? Op welke plaats staan wij?

Hoe groot worden ze?

En nog heel wat meer vragen.

Wat ik echt snap echter bij inschrijving heb ik ook aangegeven je schrijft niet in op combinatie, noch op kleur. Het is een algemene wachtlijst en de fokker bepaalt waar de puppy's naar toe gaan.

Enkel op mini of medium of standaard hoe groot deze kunnen worden is en blijft toch vaak nog een verrassing.

Ik heb broer en zus  waarvan de zus 48 cm is en de broer 54 cm

Maar zie ze alle 2 heel graag !

Ik kan enkel zeggen zo gauw je aan de beurt bent neem ik contact met je op.

Soms duurt wat langer omdat de natuur zijn gang gaat en goed ook.

Tevens moet je rekening houden met het aantal pups en gezonde pups wat er geboren wordt en houden we zelf ook soms wat aan of een collega fokker vraagt om een nieuwe lijn om zo verder te kunnen gaan.

Worden er reuen of teven geboren dat heeft ook impact op de wachttijd als je enkel voor 1 v d 2 zou kiezen.

Ook dit alles melden we bij inschrijving.

Maar stel je schrijft je enkel in op een teefje dan kan je wel raden dan wacht je wat langer. De gezinnen die zeggen maak mij niet uit hebben geluk !

Het enige wat ik kan zeggen we volgen netjes de lijst en als er een dame een date heeft gehad vermeldden we dat op website en weten we zeker dat je erbij zit dan nemen wij contact met jullie op. Met wie de dames een date hebben beslissen wij en het kan nog adhoc veranderen.

Waar ook misschien de grootte er door kan veranderen 🤣

Wil je dan wachten geen probleem maar dat wilt dan niet zeggen dat je zeker bent op een plaats in volgende nestje.

Tenslotte moeten we zelf voor opvolging zorgen ook.

Dit wil ik toch nog even aangeven.

Heb vertrouwen komt goed, en ja we laten enkel een date doorgaan als de dame er klaar voor is anders slaan we over.

Onze beslissing is soms niet fijn voor de wachtende gezinnen. Maar onze honden gaan voor op alles.

En hoe zeggen ze dat ook alweer Uw geduld zal beloond worden 😘

Wanneer u bij ons op kennismaking gesprek komt wordt er gelijk gekeken hoe U reageert op onze honden en hoe de honden op jullie reageren. Na ons gesprek maak ik aantekeningen en de beslissing ligt altijd bij de fokker of  U in aanmerking komt voor dat nest. 

Met het inschrijven bent U akkoord gegaan met onze voorwaarden u heeft die voorwaarden gezien en ondertekend. Wij kunnen U ook (zonder reden van opgaaf) van onze wachtlijst halen. 

.