Deb's Australian Labradoodles

Forever your friend

RAS Informatie Australian Labradoodle

De Australian Labaradoodle, een unieke hond in zijn uiterlijk, karakter en haar voorkomen. De Australian Labradoodle is super intelligent, welwillend, leergierig en nieuwsgierig. Zacht van karakter, echte waterratten en clowntjes zijn het.  Ze hebben een zeer elegante loop, waardoor het lijkt alsof ze zweven. Het meest aantrekkelijke van de Australian Labradoodle vind ik hun vacht, loop, karakter en uiterlijk (alles eigenlijk). De Australian Labradoodle bezit een hypo-allergen waardoor ze veelal geschikt zijn voor mensen met allergieën. Het is altijd een mogelijk dat mensen allergisch kunnen zijn voor de Australian Labradoodle. Voordat u tot  aanschaf overgaat van een Australian Labradoodle, maak een afspraak met uw fokker of u mag uittesten dat er geen allergische reactie ontstaat als u in aanraking komt met de Australian Labradoodle. Het zou zéér teleurstellend zijn, wanneer u een hond aanschaft en achteraf blijkt dat u toch nog een allergische reactie vertoont. 

De Australian Labradoodle is intelligent, sensitief en welwillend, daarom worden ze steeds meer ingezet als hulp- of therapiehond.

De Australian Labradoodle (ALD) is er in drie verschillende schofthoogtes:

  • Mini 35 cm - 43 cm  gewicht 7 kg - 13 kg
  • Medium 43 cm - 53 cm gewicht 13 kg - 20 kg
  • Standaard 53 cm - 63 cm 23 kg - 30 kg

Ogen

De ogen zijn groot , levendig, lief, expressief, vriendelijk, ovaal met enorme lange wimpers, die liever niet worden afgeknipt.


Oren

De aanhechting van de oren begint iets boven de ogen. De oren hangen af langs de kop en ook weer in proportie tot de kop. Er mag niet teveel haar in het oor groeien en de oren mogen niet onder de onderkaak hangen.


Kop 

De kop is redelijk breed met welgevormde wenkbrauwen. De ogen staan ver uitelkaar. Het voorhoofd is korter dan de schedel. De kop moet in verhouding zijn met het lichaam.


Mond

Het schaargebit heeft de voorkeur. De boven tanden moeten net iets over het ondergebit heen staan. Het tandvlees moet gezond en goed doorbloed zijn.


Neus

De neus is groot, breed en is meer vierkant dan rond. De grote vierkante en vlezige neus is een typische kenmerk van de Labradoodle. Hij mag niet puntig, klein of smal zijn.


Achterhand

De achterpoten en dijen zijn sterk ontwikkeld. Dat verklaart dat de Labradoodle over het algemeen enorm hoog kunnen springen. De ALD springt soms wel over een hek van 1.80 meter.


Nek

De nek is krachtig, goed geproportioneerd en licht gebogen.


Staart

De staart is vrij laag en dient als sabel gedragen te worden. Ook wel de sabelstaart genoemd.


Gangwerk

De ALD beweegt zich buitengewoon elegant. Hij is snel, soepel, atletisch en sierlijk. Als hij rent lijkt hij te zweven. de poten bewegen prachtig naast elkaar en worden niet slordig opzij gegooid.


Voorhand

De ALD heeft gespierde schouders. De voorpoten zijn vrij lang in verhouding tot het lichaam, maar wel goed gestructureerd en heel sterk. De voeten zijn sterk, rond.